Granola jótékony hatása

Miért fogyasszunk zabpelyhes granolát reggelire?

1. Granola a vérszegénység ellen

A világon több millió nőt érint a vérszegénység, különösen a fejletlen országokban. A probléma az, hogy az életükben csak később jönnek rá erre, de addigra már nem lehet visszafordítani az okozott károkat. A granolában lévő vas biztosítja a szervezet vasszükségletét. A granola jótékony hatással van a vashiányos szervezetre, de nem csak a nők esetében, mivel a férfiak ugyanúgy lehetnek vérszegények.

granola

2. A Granola serkenti az emésztést

A granola kitűnő hatással van az emberi szervezet emésztésére is. Elősegíti a belek összehúzódását, ezáltal megszünteti a székrekedést. Mivel oldódó és nem oldódó rostokat is tartalmaz, ezért rendkívül pozitív hatással van az emésztésre. Tudvalevő, hogy a rostok enyhítik a székrekedést; a granola mérsékelt fogyasztásával serkenthető a gyomornedvek kiválasztása. A nem oldódó rostok megakadályozzák a hasmenés kialakulását, tisztítják az ereket és hozzájárulnak ahhoz, hogy a szív jobb állapotban maradjon.

3. Granola – Testsúly szabályozás

Ha túl sokat eszik vagy csak jobban kordában szeretné tartani a testsúlyát, akkor fogyasszon reggelire granolát. A granola ugyanis tele van rosttal, amely elnyomja az éhséget. Ez azt jelenti, hogy amint teleette magát reggelire granolával kevert mézzel/friss gyümölccsel/diófélékkel/más müzlikkel, egészen ebédig nem fog megéhezni. Egyszerűen csak vigyen egy granolás szeletet a munkába, és rágcsálja el szünet alatt, vagy délután egy csésze tea mellé. A granola meglepően kevés nátriumot és koleszterint tartalmaz, ezáltal segíti a fogyást.

4. A Granola jó hatással van a rákra

A granola gazdag mangánban és C-vitaminban. Ez a két antioxidáns ugyanúgy nagyon hatékony a szabadgyökök elpusztításában. Habár nem készült még tudományos kutatás a granola és a rák megelőzésének kapcsolatáról, de azt megfigyelték, hogy a granola antioxidáns elemei erősítik az immunrendszert, megakadályozzák a rák kialakulását és stimulálják a fehér vérsejtek termelődését. A menopauzán átesett nőknél elég magas a mell- vagy méhnyakrák kialakulásának kockázata. Ha viszont granolát fogyaszt, akkor valószínűleg megakadályozhatja ezeket a betegségeknek a kialakulását.

5. A Granola gazdag E – Vitaminban

Ha kezd ráncosodni a bőre, akkor fogyasszon több granolát, ami tele van E-vitaminnal. Az E-vitamin nem csak meggátolja és lelassítja az öregedési folyamatot, de védi a bőrt a leégés ellen is. Lebarnulni könnyű, viszont a barna bőrtől később megszabadulni annál nehezebb. Ha beépíti az étrendjébe a granolát, akkor megvédheti a bőrét az erős napsugárzástól. Ezen kívül ha szeretné, hogy a haja és a körmei is szépek legyenek, akkor fogyasszon granolát rendszeresen, de csak mérsékelt mennyiségben. Az E-vitamin ugyanis kiváló hatással van mind a körmökre, mind a hajhagymákra.

Granola jótékony hatása – Granola

You may also like...